Vahap Munyar'dan Nevzat Er yazısı  

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü ve köşe yazarı Vahap Munyar, Nevzat Er'in Malatyalı hemşehrilerine verdiği veda yemeğindeki konuşmasını köşesine taşıdı.

Eminönü ilçesinde yaşanan sıkıntıyı önceleri İstanbul Valisi Muammer Güler'den dinlemiştim: "Eminönü'nde gece nüfusu 23 bin dolayında. Gündüzleri nüfusu birkaç milyonu bulan ilçenin kaderini sadece han odalarında geçici ikamet edenler belirliyor. Çok sağlıklı bir yapı değil."

Sonra aynı noktaya İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş da dikkat çekmişti. Bu saptamalar üzerine Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er'i aramıştım, anlatmıştı: "Sayın Başbakan'a rapor sunduk. Eminönü ilçesi Fatih'e bağlansın istiyoruz."

Gün geldi, Türkiye'deki birçok belde belediyesiyle birlikte Eminönü için de 29 Mart 2009 itibariyle "kapanış" göründü. Yasa çıktığında Nevzat Er memnundu:

En doğrusu buydu.

- Ya koltuğunuz?

Zamanı geldiğinde yine yarışa gireriz.

Er, AKP'den Fatih Belediye Başkanlığına aday olmak için yarışa girdi. AKP tercihini mevcut Başkan Mustafa Demir'den yana koydu.

Nevzat Er, geçenlerde Mustafa Başdemir, Yüksel Çengel, Mehmet Çeker, Prof. Naci İnci'nin de aralarında bulunduğu yakın dostlarıyla "Başkanlığa veda" buluşması yaptı. Buluşmada şu fıkrayı anlattı:

Adamın biri geçimini avcılıkla sağlıyormuş. Her gün omuzunda şahiniyle ava çıkarmış. İşleri ters gitmeye başlayıp, günlerce eli boş döner olunca çareyi ormandaki "ermiş mezarı"nda duada aramış: "Ne olur bana bir el uzat. Avda şansımın açılması için yardım et."

Duanın ardından dalmış ormana. Birden ileride karartı görmüş. Tam, "Galiba beklediğim av geliyor" derken, bir kartal hızla omuzundaki şahini kapıp, uzaklaşmış.

Avcı dönüş yolunda yine "ermiş mezarı"na uğramış: "Sana, 'Bana elini uzat' diye yalvardım, tek varlığım şahinimden de oldum. Sözlerimi ters mi anladın?"

Nevzat Er, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'yla birlikte geçmişte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlığını yapmıştı.

Belki de, "Bu kadar hukukumuz var, Eminönü kapanır, Fatih'ten aday olurum" diye düşünüyordu...

Ama evdeki hesap çarşıya uymadı, Nevzat Er, 29 Mart için "yarış dışı" kaldı...

Malatya Battalgazi ilçesine Nevzat Er Parkı
Pütürge Eğitim Vakfı Genel Kurulu
Ekotek Vakfı’nda “Bekar Odaları” gösterildi
Nevzat ER'e gazetecilerden veda yemeği...
Zaman Gazetesi Eminönü'ndeki işporta başarısını yazdı
Canbegliler Nevzat Er’e sahip çıktı
Vahap Munyar'dan Nevzat Er yazısı
Eminönü Belediye Meclisi'nin vedası...
Tarihi Vefaspor, 100. yılını kutladı
Başkan Nevzat Er, alevi iftarına katıldı
Başkan Er, Ermeni Patrikliği’ni ziyaret etti
Birlik ve beraberlik duygularıyla nice yeni yıllara
Eminönü’nün çehresi değişti
Başkan ER: Süleymaniye'de yeni bir şehir doğuyor
Anasayfa Biyografi Makaleler Konuşmalar Röportajlar Fotoğraflar Videolar Basından İletişim
Web Tasarım: 3 Renk