İlkeli bir siyasetçi, deneyimli bir hukuk adamı...

1952 yılında Malatya’ya bağlı Pütürge ilçesinde dünyaya gelen Nevzat Er, 9 yaşında Eminönü’nde hamallık yapan babasının yanına İstanbul’a geldi. Küçük bir çocuk olarak geldiği İstanbul’da babası ve diğer akrabalarının yanında bekar odalarında kaldı ve ilkokula burada başladı.

Küçük yaşta tanıştığı hayatın zorluklarına karşı büyük bir mücadele örneği veren Nevzat Er, Sirkeci’de bulunan İbrahim Müteferrika İlkokulu’ndan mezun oldu. Ardından İstanbul İmam-Hatip Okulu’na kayıt yaptırdı ve burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aynı sınıfta öğrenim gördü.

İstanbul İmam-Hatip Okulu’nu büyük bir başarıyla tamamlayan Nevzat Er, fark derslerini vererek aynı zamanda normal lise diploması da aldı ve girdiği üniversite sınavında İstanbul Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 1972 yılında başlayan üniversite eğitimi sırasında aktif bir öğrencilik dönemi yaşadı. Bekar odalarından ayrılıp İlim Yayma Yurdu’nda kalmaya başladı ve bu arada çeşitli dernek ve vakıflarda görevler aldı. İmam Hatip Mezunları’nca çıkartılan Tohum Dergisi’ni yayınladı.

Üniversite eğitimi sırasında Vakıflar GeneL Müdürlüğü’nde memur olarak işe başlayan Er, 1978 yılında evlendi. 12 Eylül ihtilalinden sonra serbest avukatlığa başlayan Nevzat Er, avukatlığı süresince sivil toplum örgütlerinde yönetici ve yönetim kurulu üyelikleri yaptı. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili seçildiği döneme kadar avukatlığını yaptı.

Nevzat ER, 1983 yılında kurulan ANAP’ta rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ile birlikte bir süre siyaset yaptı. 2002 yılında Ak Parti Eminönü İlçesi kurucu ilçe başkanı olarak siyasete dönen Nevzat Er, belediye başkanı adayı olmak üzere istifa etti ve 2004 yılında yapılan yerel seçimler sonucunda Eminönü Belediye Başkanı seçildi. Siyasete getirdiği kalite ve geniş vizyonuyla dikkat çeken Başkan Nevzat Er, Tarihi Yarımada’nın bir dünya başkenti olması için çalışmalar yürüttü. Özellikle Eminönü’nün asırlık sorunu işporta meselesini çözümleyerek başarısını perçinledi.

Eminönü için kültür, ticaret, turizm ve konut vizyonu çizen ve bu çerçevede imalathanelerin tarihi yarımada dışına taşınması projesi geliştiren Başkan Nevzat Er, İstanbul’un adından en çok söz ettiren isimlerinden biri oldu. Eminönü Sempozyumlarını başlatarak Tarihi Yarımada’yı tüm dünyada konuşulan bir şehir haline gelmesinde etkili oldu. Başından itibaren 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul çalışmalarına destek veren Başkan Er, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu üyeliği yaptı.

Sporla daima iç içe olan Nevzat ER, yüz yıllık tarihi Vefaspor’un Onursal Başkanlığı’nı yapmaktadır. Beşiktaş Kulübü kongre üyesidir ve sporun daima dostluk ve kardeşlik olduğuna inanmaktadır. Nevzat ER evli ve iki çocuk babasıdır.

Anasayfa Biyografi Makaleler Konuşmalar Röportajlar Fotoğraflar Videolar Basından İletişim
Web Tasarım: 3 Renk