Malatya Battalgazi ilçesine Nevzat Er Parkı  

Battalgazi ilçesinde hizmete giren Alacakapı Mahallesi’nde yer alan park Nevzat Er tarafından yaptırılırken, Dolamantepe Mahallesi’ndeki park ise Nevzat Er’in de yakın dostu işadamı Mehmet Karaman’ın katkılarıyla yaptırıldı.

Açılış törenine; Rize Eski Valisi Kasım ESEN, Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir DEMİR, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN, Battalgazi Garnizon Komutanı Samim PAKSOY , Eminönü Eski Belediye Başkanı Nevzat ER, İşadamı Mehmet KARAMAN, Yaygın Belediye Başkanı İrfan KARATAŞ, Hatunsuyu Belediye Başkanı; İbrahim KARADENİZ, Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap ŞEREFHANLI, Muhtarlar Derneği  Başkanı Mustafa EREN, AKP İlçe Başkanı Mehmet İLBAK ile  Battalgazi İlçesi Mahalle Muhtarları, Daire amirleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Eminönü eski Belediye Başkanı Nevzat Er ise, Eminönü'nün son belediye başkanı olma ünvanının kendisine nasip olduğunu ifade ederek; “Her ne kadar İstanbul'da görev yaptıysak da Malatya'ya borçlu olduğumuzu biliyoruz. Bugüne kadar elimizden geldiği kadar borcumuzu ödemeye çalıştık. İnsan hayatı oldukça kısa. Bu kısa hayat içinde İnsanların doğdukları topraklarda iz bırakması çok önemli. Bugüne kadar Malatya'nın birçok ilçe ve beldesine, köyüne gıda, giyim yardımı yaptık. Hala borcumuzu da ödeyemedik. Yolumuz uzun, yükümüz ağır. Ancak bu yükümüzü el birliği yaparak, sorumluluk alarak hafifleteceğiz. Hep birlikte Malatya'yı geleceğe taşıyacağız" diye konuştu.

İşadamı Mehmet KARAMAN, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat ER konuşmalarında Battalgazi'nin tarihi konumundan bahsederek, ilçeye bir nebzede olsa katkılarının olmasından gurur duyduklarını, Yapacakları desteğin süreceğini, ilçenin gelişmesi ve güzelleşmesi için her zaman destek olacaklarını söylediler.

İlçe Kaymakamı Abdülkadir DEMİR, Hizmetlerin her zaman devlet eliyle olmasının beklenmemesini , Ülke ekonomisine bağlı olarak hizmetlerin devam etmesinin zorluklarından bahsederek, vatandaş – devlet işbirliğiyle yapılmasının önemini vurguladı ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN;  Alacakapı meydanı ile Dolamantepe mahallesinde bulunan aile ve çocuk parkının Eminönü Eski Belediye Başkanı Nevzat ER  ve İşadamı Mehmet KARAMAN' ın katkılarıyla yapılarak hizmete açtıklarını, bu vesileyle teşekkürlerini sunduğunu belirterek, Yürekleri temiz, gönülleri açık olan değerli hemşerilerimizin her zaman kendilerine destek olduğunu ve desteklerini her zaman sürdürmeye hazır olduklarını söyledi. Eminönü Eski Belediye Başkanı Nevzat ER'in katkılarıyla yapılan Alacakapı meydanındaki park ile Dolamantepe Mahallesinde bulunan ve İşadamı Mehmet KARAMAN'ın katkılarıyla yapılan parkların vatandaşın hizmetinde olduğunu, bu hizmetlerin arkasının devam edeceğini ifade etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da göreve aday oldukları zaman Battalgazi'nin ayağa kalkıp koşacağını söylediklerini hatırlatarak "Biz her zaman tarihimize ve ecdadımıza borçlu olduğumuzu hatırlayarak hizmet verdik. Bugün Vakıflar tarafından tescil edilmiş 33 eserden 31'i restore edilerek, Battalgazi'nin tarihi zenginliği ayağa kaldırılmıştır. Bu sabah itibari ile değişik illerden 20 otobüs bu tarihi eserleri gezmek üzere Battalgazi'ye geldi. Bu da Battalgazi'nin tarih turizmi açısından geleceğinin ne kadar parlak olacağının bir göstergesidir. Battalgazi, yeşili, suyu ve tarihi eserleri ile yeni şehir olacak, Malatya ise eski şehir olarak kalacaktır. Battalgazi'nin geleceği parlaktır" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Eminönü Belediye Başkanı  Nevzat ER ile işadamı Mehmet KARAMAN' a katkılarından plaket takdim edildi.

Malatya Battalgazi ilçesine Nevzat Er Parkı
Pütürge Eğitim Vakfı Genel Kurulu
Ekotek Vakfı’nda “Bekar Odaları” gösterildi
Nevzat ER'e gazetecilerden veda yemeği...
Zaman Gazetesi Eminönü'ndeki işporta başarısını yazdı
Canbegliler Nevzat Er’e sahip çıktı
Vahap Munyar'dan Nevzat Er yazısı
Eminönü Belediye Meclisi'nin vedası...
Tarihi Vefaspor, 100. yılını kutladı
Başkan Nevzat Er, alevi iftarına katıldı
Başkan Er, Ermeni Patrikliği’ni ziyaret etti
Birlik ve beraberlik duygularıyla nice yeni yıllara
Eminönü’nün çehresi değişti
Başkan ER: Süleymaniye'de yeni bir şehir doğuyor
Anasayfa Biyografi Makaleler Konuşmalar Röportajlar Fotoğraflar Videolar Basından İletişim
Web Tasarım: 3 Renk