Başkan ER: Süleymaniye'de yeni bir şehir doğuyor   

Tarihi Yarımada’nın en önemli semtlerinden Süleymaniye’de yenileme çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindi. Eminönü Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarda yaklaşık 2 bin bina tarihi dokuya uygun bir şekilde yenileniyor. Başkan Nevzat Er, birinci etabı 4 mahalledeki 792 binadan oluşan yenileme alanı projesinde ilk bina örneklerinin de ortaya çıktığı bilgisini veriyor.

Fatih ilçesinin en önemli hamlelerden Süleymaniye Mahallesi Yenileme Alanı Projesi’nde artık uygulamaya geçildi. Yıkımlar başladı ve yeni projeler kuruldan onaylanmaya başladı. “Süleymaniye bizim rüyamızdır ve bu rüyayı gerçeğe dönüştürmeye söz verdik” diyerek yola çıkan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile  bu projeyle ilgili çok heyecan duyuyoruz dedi.

SÜLEYMANİYE KURTULUYOR

Büyükşehir Belediyesi ile Eminönü Belediyesi'nin proje ortağı olduğu "Süleymaniye Yenileme Alanı”, 938 bin 718 metrekarelik alandan oluşuyor. 728'i tescilli, 1239'u tescilsiz olmak üzere toplam 1967 binanın bulunduğu 8 mahalleyi kapsayan yenileme alanında 792 binayı kapsayan ilk etap için ihale sonuçlandı. Hukuki ve teknik altyapı nedeniyle hazırlık sürecinin 4 yıl sürdüğünü belirten Er, "2010 yılı sonuna kadar KİPTAŞ'a ihale ettiğimiz bu bölgeyle ilgili çalışma bitecek. 5 yıl içinde ise 8 mahalleyi içeren bölgenin tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Proje bittiğinde Süleymaniye'nin sokakları İstanbul’un en muhteşem yerleşim yeri olacaktır. Haliç sırtlarındaki bu güzel semtimizi mazidekimuhteşemliğe kavuşturacağız” dedi. 

Birinci etapta Tarihi Çevreyi Koruma Müdürlüğü'nce hazırlanan 236 projenin Yenileme Kurulu'nda onaylandığını kaydeden Başkan Nevzat Er, “KİPTAŞ'ın kendi mülklerinin de bulunduğu 42 adada ise 21 binanın projesi onaylandı, 69 binanın projesi ise kurulda onay bekliyor. Birinci etapta 11 binanın restorasyonu yapılarak ilk bina örnekleri ortaya çıkarıldı. Bizim hedefimiz 2009 yılı içerisinde bütün Süleymaniye'nin proje çalışmalarını bitirmek ve uygulama ile ilgili de 2010 yılı içinde restorasyonları tamamlamaktır" şeklinde konuştu.

Malatya Battalgazi ilçesine Nevzat Er Parkı
Pütürge Eğitim Vakfı Genel Kurulu
Ekotek Vakfı’nda “Bekar Odaları” gösterildi
Nevzat ER'e gazetecilerden veda yemeği...
Zaman Gazetesi Eminönü'ndeki işporta başarısını yazdı
Canbegliler Nevzat Er’e sahip çıktı
Vahap Munyar'dan Nevzat Er yazısı
Eminönü Belediye Meclisi'nin vedası...
Tarihi Vefaspor, 100. yılını kutladı
Başkan Nevzat Er, alevi iftarına katıldı
Başkan Er, Ermeni Patrikliği’ni ziyaret etti
Birlik ve beraberlik duygularıyla nice yeni yıllara
Eminönü’nün çehresi değişti
Başkan ER: Süleymaniye'de yeni bir şehir doğuyor
Anasayfa Biyografi Makaleler Konuşmalar Röportajlar Fotoğraflar Videolar Basından İletişim
Web Tasarım: 3 Renk