Başkan Nevzat Er, alevi iftarına katıldı  

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun organize ettiği "Muharrem İftarı''nın ikincisi İstanbul'da gerçekleşti. Başkan Nevzat Er’in de katıldığı Feshane Kültür Merkezi'ndeki iftarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çok önemli mesajlar verdi.

Muharrem İftarı'na yaklaşık 2 bin 500 davetli katıldı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın salona girmelerinin ardından mersiye ve sofra duası yapıldı. Erdoğan çifti ile Reha Çamuroğlu ve eşi Meltem Çamuroğlu, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Hacı Bektaşı Veli'nin torunu Timurtaş Ulusoy aynı masaya oturdu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile aynı masayı paylaştı. Yemekte devlet bakanları Said Yazıcıoğlu ve Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra çok sayıda AK Partili vekil ile Alevi cemaati temsilcileri de hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan ise konuşmasına, "Sevgili canlar, değerli kardeşlerim" hitabıyla başladı. Erdoğan, 1369 yıl önce Kerbela'da insanlık tarihinin en acı olaylarından birinin yaşandığını belirtti. Başta İmam Hüseyin olmak üzere Ehl-i Beyt'ten önemli şahsiyetlerin Kerbela'da önce açlık ve susuzlukla işkenceye maruz kaldığını, ardından da menfur bir şekilde şehit edildiğini vurguladı.

Başbakan daha sonra sözü son dönemdeki açılımlara getirdi. Türkiye'nin özgürlükler, haklar ve daha ileri demokrasi konusunda bir kırılma noktasında olduğunu belirten Başbakan, televizyon yayınları ile ilgili ezber bozan bir tavır içinde olduklarına işaret etti. Bu kapsamda Kürtçe TV ile tarihî bir adım attıklarını bildirdi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında Aleviliğe 32 sayfa ayrıldığını belirten Erdoğan, TRT 2'nin de Muharrem ayı boyunca özel yayın yaptığını dile getirdi. Bu adımları samimiyetle attıklarını ve devamının geleceğini kaydeden Erdoğan, "Her kutlu doğum 9 ay 10 günde olur, acele doğum eceli getirebilir. Onun için dikkatli, sabırlı olacağız." dedi.

Malatya Battalgazi ilçesine Nevzat Er Parkı
Pütürge Eğitim Vakfı Genel Kurulu
Ekotek Vakfı’nda “Bekar Odaları” gösterildi
Nevzat ER'e gazetecilerden veda yemeği...
Zaman Gazetesi Eminönü'ndeki işporta başarısını yazdı
Canbegliler Nevzat Er’e sahip çıktı
Vahap Munyar'dan Nevzat Er yazısı
Eminönü Belediye Meclisi'nin vedası...
Tarihi Vefaspor, 100. yılını kutladı
Başkan Nevzat Er, alevi iftarına katıldı
Başkan Er, Ermeni Patrikliği’ni ziyaret etti
Birlik ve beraberlik duygularıyla nice yeni yıllara
Eminönü’nün çehresi değişti
Başkan ER: Süleymaniye'de yeni bir şehir doğuyor
Anasayfa Biyografi Makaleler Konuşmalar Röportajlar Fotoğraflar Videolar Basından İletişim
Web Tasarım: 3 Renk