Başkan Er, Ermeni Patrikliği’ni ziyaret etti  

Adaylık çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Başkan Nevzat Er, Kumkapı’da bulunan Türkiye Ermeni Patrikliği’ni ziyaret ederek Patrik Vekili Aram Ateşyan ile görüştü. Türk Ermeni Cemaati Ömürboyu Patriği Mesrub Mutafyan’ın rahatsızlığından dolayı cemaate geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Er, Tarihi Yarımada’nın sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye Ermeni Patrikliği’nin Kumkapı’daki merkezinde gerçekleşen ziyarette Başkan Nevzat Er, Patrik Vekili Aram Ateşyan’ın şahsında tüm Ermeniler’in yeni yılını kutladı. Eminönü ile Fatih ilçelerinin birleşmesi sonucu Suriçi’nin tek bir ilçe olduğu bilgisini veren Başkan Er, kendisinin de yeni dönem için Fatih Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu ifade etti. Eminönü’nde 5 yıl boyunca birlikte pek çok çalışmaya imza attıklarını dile getiren Başkan Er, “Eminönü’nün yapısal sorunlarını çözümleyebilmek için pek çok yeri Yenile Alanı ilan ettik. Patrikliğin bulunduğu alan da yenile alanı ilan edildi ve önümüzdeki süreçte bölge, yenilenecek ve İstanbul’a yakışır bile hale getirilecektir” dedi.

Türkiye Ermeni Patrikliği’nin İstanbul’un fethinden 8 yıl sonra bizzat Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulduğunu hatırlatan Patrik Vekili Aram Ateşyan, “Fatih’ten bu yana Kumkapı’da hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Cemaatimizin dini hizmetlerini gerçekleştirirken, yerel yönetim olarak verdiğiniz desteğe teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Patrik Vekili Ateşyan görüşmenin ardından Başkan Er’e Patrikliği gezdirdi ve tarihi yapı hakkında bilgi verdi. Başkan Er de, Türk Ermeni Patrikliği’ne Eminönü Belediyesi yayınlarını hediye etti ve başarılar diledi. Başkan Er, sağlık sorunları dolayısıyla hafıza kaybı yaşayan Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan’a da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Malatya Battalgazi ilçesine Nevzat Er Parkı
Pütürge Eğitim Vakfı Genel Kurulu
Ekotek Vakfı’nda “Bekar Odaları” gösterildi
Nevzat ER'e gazetecilerden veda yemeği...
Zaman Gazetesi Eminönü'ndeki işporta başarısını yazdı
Canbegliler Nevzat Er’e sahip çıktı
Vahap Munyar'dan Nevzat Er yazısı
Eminönü Belediye Meclisi'nin vedası...
Tarihi Vefaspor, 100. yılını kutladı
Başkan Nevzat Er, alevi iftarına katıldı
Başkan Er, Ermeni Patrikliği’ni ziyaret etti
Birlik ve beraberlik duygularıyla nice yeni yıllara
Eminönü’nün çehresi değişti
Başkan ER: Süleymaniye'de yeni bir şehir doğuyor
Anasayfa Biyografi Makaleler Konuşmalar Röportajlar Fotoğraflar Videolar Basından İletişim
Web Tasarım: 3 Renk