Seçim Teşekkür Konuşması  (1.4.2004)

Sevgili Eminönülüler, kıymetli dostlarım…

Bugün Eminönü’nde büyük bir iş başardık. Zorlu bir seçim maratonunu zaferle taçlandırdık. Hepinize çok teşekkür ederim. Partim ve şahsım adına hepinizden Allah razı olsun. Artık Eminönü’nde yeni bir dönem başlıyor. Eminönü’nde artık “Ak İktidar” başlıyor. Zorlu bir dönemin ardından çok daha zorlu, çok daha sorumluluk gerektiren yeni bir dönem bu… Bu yeni dönemde de birlikte başaracağız, birlikte yöneteceğiz. Var mısınız?

Hepinize sonsuz teşekkürler. Allah’a şükürler olsun ki, emeğimiz boşa gitmedi. Çalışmalarımız karşılıksız kalmadı. Başbakanımız’a,,, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a mahcup olmadık, ona Eminönü’nü hediye etme mutluluğuna eriştik. Evet artık yeni bir dönem ve bu yeni dönemde sorumluluğumuz büyük.

Hepiniz buradayken hemen bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bugün kazandık ve mutluyuz, hepimiz çok sevinçliyiz. Bu sevincimizi, mutluluğumuzu yaşayacağız ve paylaşacağız. Ama asla ve asla ölçü kaçmayacak. Rakiplerimizi incitici gösterilerden uzak duracağız, onları küçük düşürmeyeceğiz. Çünkü bir Ak Partili’yiz, çünkü biz bu ülkenin çilekeş evlatlarıyız. Haklı olmamıza rağmen susma erdemini gösterebiliriz. Bizim sorumluluğumuz, herhangi bir tatsızlık yaşanmasın, herhangi bir olay çıkmasın diye..

Kıymetli kardeşlerim, bir kez daha tekrar ediyorum. Sakın ha, sakın sevgi gösterilerimizi abartmayalım. Vakur ve olgun davranalım.

Çok değerli dostlarım, bu güzel akşamda, bu mutlu akşamda bu küçük uyarılarım için hoşgörünüze sığınıyorum. Ben eminim ki, siz zaten bu sorumluluğu fazlasıyla hissediyorsunuz.

Evet, geceli gündüzlü çalıştık, yılmadık usanmadık ve kazandık. Rabbim, çalışmamızın karşılığını verdi. Ben genç kardeşlerime, özellikle de hanımlarımıza çok teşekkür ederim. Onları çok seviyorum. Çünkü Eminönü’nde zafer Ak Parti’nin olduysa onların sayesindedir. Bu büyük başarı onların geceler boyu süren çalışmalarıyla geldi. Uykusuz geceler geçirdiler, hergün kilometrelerce yürüdüler, ev ev dolaştılar, sokak sokak gezdiler ve bu güzel başarıyı bize hediye ettiler. Hepinize müteşekkirim, hepinize minettarım. Sizler olmasaydınız, bu başarı olmazdı, bu zafer kazanılmazdı.

Ve meclis üyesi arkadaşlarım ve partimizin çilekeş üyeleri, sizlere de çok teşekkür ederim. İşinizi gücünüzü bıraktınız, evinizde eşinizi, çocuklarınızı ihmal ettiniz ama bu büyük fedakarlığın karşılığını da aldınız. Çünkü hep beraber kazandık, En önemlisi Eminönü’nü kazandı bugün.

Bir teşekkür de, ki onları hiç unutmadım. En sıkıntılı, en zorlu işi de onlar yaptı. Afişlerimizi, posterlerimizi asan genç kardeşlerime.. Sabahlara kadar çalıştı onlar… Her sokağı, her caddeyi afişlediler, yılmadılar usanmadılar çalıştılar. Bizler uyurken onlar çalışıyorlardı. Hepsinden Allah razı olsun, hepsinden çok memnunum.

Ve bu akşam burada en büyük teşekkürü Eminönülü kardeşlerimize, seçmenlerimize iletmek istiyorum. Onlar bize güvendiler, seçtiler ve göreve getirdiler. Allah’ın izniyle onları hiç mahçup etmeyeceğiz, onları hiç utandırmayacağız. Onlar bizden daima memnun kalacaklar.

Ve son bir teşekkür de, benim için özel bir teşekkür. Bu teşekkür, hayat arkadaşım, karım Şerife Hanım’a.. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı, bu kampanyada da yalnız bırakmadı. Kapı kapı dolaştı, oy istedi, gece gündüz partimiz için mücadele etti. Kendisine hepinizin huzurunda çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.

Kardeşlerim, inşallah yarın görevi teslim alacağız. Artık çalışma zamanı. Yine çalışma zamanı. Durmak bize yakışmaz, çünkü biz Ak Partili’yiz, çünkü biz Genel Başkanımız  Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a söz verdik. Çünkü biz halkımıza, vatandaşımıza söz verdik. Eminönü’nü daha güzel yapacağımıza, daha huzurlu yapacağımıza, daha mutlu bir kent yapacağımıza söz verdik. Arktık bu sözü yerine getirme zamanı. Artık şahsi çıkarlarımız için değil, Eminönü için çalışacağız. Ben yok, biz var, Eminönü var artık. Eminönü’nü yönetirken hepinizden destek bekliyorum. Yanlışlıkları düzeltin, doğruları teşvik edin, sorumluluk alın, görevden kaçmayın.

Sevgili kardeşlerim, bu güzel günde, bu tatlı İstanbul akşamında sözlerimi daha fazla uzatmayacağım. Çünkü sevinmek hakkınız bu akşam. Sevincinizi paylaşmak hakkınız bu akşam. Bir kez daha hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kutlu yolda, bu zorlu yolda, Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Allaha emanet olun. İyi akşamlar, iyi geceler. Hoşçakalın…

Osmanlı Coğrafyasında Milliyetçilik Sempozyumu konuşması (24.10.2008)
2. Uluslararası Eminönü Sempozyumu konuşma metni (16.06.2007)
Başkan Er'in aday adaylık törenindeki konuşma metni (19.12.2008)
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Kurulu Konuşması (28.11.2004)
Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Konuşması (26.12.2005)
Yerel Yönetimler Şurası Konuşması (25.09.2004)
Müzeler Haftası Konuşması (20.05.2004)
Malatya Kayısı Festivali Konuşması (20.09.2007)
“Biz de Varız Engelliler Derneği”ndeki Konuşması (20.09.2007)
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Tarafından Düzenlenen Harran Buluşmaları II. Veda Yemeği Konuşması (18.06.2004)
Kuyumcukent Üyeleri ile Konuşma (18.12.2004)
Yeni Öğretim Yılının Açılış Töreni Konuşması (13.09.2004)
"Boyasız Binamız Kalmasın" Kampanyası Açılış Konuşması (12.07.2005)
Ulusal Şehir ve Bölge Planlama Öğrencileri Buluşması (10.03.2005)
Eminönü Platformu’nun “Eminönü’nün İtibarını Geri İstiyoruz” Etkinliğinde Yapılan Konuşma (06.08.2004)
Tarihi Kent Merkezlerinde Yenileme Konuşması (05.05.2005)
Dünya Engelliler Günü (03.12.2005)
Yaz Spor Okulu Mezuniyet Töreni (02.09.2004)
Zafer Bayramı - Edirnekapı Şehitliği Konuşması (30.08.2005)
Yahya Kemal’i Anma Toplantısı (02.12.2004)
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konuşması (23.04.2005)
Turizm Haftası Açılış Konuşması (15.04.2005)
Seçim Teşekkür Konuşması (01.04.2004)
New York Türk Günü Yürüyüşü ve Etkinlikleri Konuşması (20.05.2005)
İstanbul Turizm Platformu Konuşması (29.07.2004)
Fatih Divanı Kitabı Tanıtım Toplantısı Konuşması (04.11.2004)
Dünya Özürlüler Günü Konuşması (03.12.2004)
Ak Parti Belediye Başkanları Toplantısı Konuşması (05.11.2004)
Ahırkapı Hıdrellez Kutlamaları (05.05.2004)
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Törenleri (19.05.2007)
Anasayfa Biyografi Makaleler Konuşmalar Röportajlar Fotoğraflar Videolar Basından İletişim
Web Tasarım: 3 Renk